Manheims vision 2024

Öppning April 2024

Vi öppnar enligt plan, efter lättare renoveringar och om möblering så som vi vill ha det, öppningen går kanon och över 300 gäster besöker oss vår första helg.

Renovering av altanen

Vi får okej från klubben att renovering av altanen ska göras vintern 24/25, staket ska sättas innan öppning säsong 2025.

Renoveringen utförs av Zetterbloms bygg

Manheims vision 2025

Öppning Mars 2025

Vårt mål är att öppna upp för lunch igen i mars, under januari och februari har vi catering och även restaurangen öppen för större grupper och bokningar, inför öppningen så ska vi

*Måla om golvet i köket samt baren (Färdigställt)

*Klä om alla stolar i konstskinn (Färdigställt)

*Måla och fräscha upp boendet

*Se över hur vi kan minska bullernivån på båda våningarna, innan öppning.

*Planera för att fräscha upp runda rummet (vid handikappsingången)

Färdigställa altanen

Målet är att i samband med att banan öppnar 2025 ha en färdig altan med staket, belysning och nya utemöbler.

Maten på Manheims

Vi är nöjda med upplägg på luncherna det finns gott om alternativ, fisk, kött, veg samt lättare rätter, men det finns alltid förbättringar här är matmålen 2025.

*Alla fonder och buljonger vi använder i restaurangen skall göras under vintern av djurben och grönsaker från sverige, detta för att minska onödiga ingredienser och se till att såser med mera är helt gjorda från grunden

*All pasta som serveras i restaurangen ska göras från grunden med mjöl och ägg från Östergötland (Alltså hemgjord pasta när pasta serveras)

*Vi har köpt in en köttkvarn vilket gör att vi kan mala paryrer från kött och fisk, detta möjliggör mycket mindre matsvinn samt att vi kan stoppa och göra egen korv som ett exempel

*Odlingsbäddar skall anläggas vid lilla uteplatsen så att vi kan bli självförsörjande på alla örter som används i restaurangen

*Vi fortsätter att söka efter bönder och producenter som vill sälja till oss gärna utan mellanhänder om möjligt, vi kommer att lägga till en flik på hemsidan med våra sammarbetsgårdar och producenter

*Veckans fisk kommer att märkas med fångstplats då vi märkt att detta intresserar många gäster

*Vi fortsätter att jobba för god mat, mat som gör gott för kropp och sinne samt inte gör för stora avtryck på miljön

Miljö

*En kompost kommer att införskaffas för att skapa näring till odlingsbäddarna

*Vi kommer att ta vara på träden som fälls runt om på banan för ved till grillen samt till rökspån när vi röker